Новина: : Изборната мафия се издъни с референдума за Морската градина
(Категория: АНАЛИЗИ)
Публикувано от redaktor
13.09.2013 - 08:05:21


Това да го прочетат и адвокатите на Иван Портних и Христо Бозов преди второто им дело за кметското място, насрочено на 16.09.2013г. от 14:00 ч. във ВАС, адм.дело №11025/2013г.
ТИМ не са само Тихомир, Иво и Марин. ТИМ е олицетворение на мафиотските механизми, чрез които се управлява и ограбва българската държава. В тази връзка - за 25.09.2013г. в Административен съд Варна са насрочени две от делата за референдума за крайбрежната алея, наричана кой знае защо, но все по-често улица или крайбрежен път – адм.дело № 899/2013г. от 11,00ч. и адм.дело № 2520/2013г. от 14,30 ч. Подробности за тези дела и всичко за референдума има в сайта на СОПА на адрес http://www.sopa.bg/news.php?extend.167 

Като основна от "видимите" пречки за референдума досега се очертава главният директор на ГД "ГРАО" към МРР Иван Гетов. Той е важка клечка, защото ГРАО брои подписите в подписките за референдумите и за явяване на избори и отпечатва съответните избирателни списъци. 

След като незабавната по закон проверка на нашата подписка от ГРАО приключи след повече от месец, при това едва след специално указание на съда, сега Иван Гетов се опитва да убеди същия съд, че при вписването на предложението за референдум в публичния регистър на 30.04.2013г. гражданите в община Варна с избирателни права за участие в местни избори са били 303706, при положение, че според протокола на ОИК за частичните избори за кмет на 30.06.2013г. всички отпечатани бюлетини заедно с 10% резерв са само 293381.

Друг въпрос към изборната мафия и ГД "ГРАО" е откъде в избирателните списъци за балотажа между Портних и Бозов се появиха 2756 нови избирателя, при положение, че броят на вписаните в допълнителните списъци на първия тур е общо 1938, а месечната флуктуация (колебание) на цялото варненско население е около 100 човека. Ето това да прочетат внимателно адвокатите на Портних и Бозов преди заседанието по второто им дело за кметското място на 16.09.2013г. във  на ВАС.

Какво обаче кроят кукловодите зад Иван Гетов за нашия референдум? Защо Иван Гетов хитрува както за броя на коректните записи в подписката, признавайки само 14854 от проверените 32367 записа, така и за броя на избирателите? Откъде я намери Иван Гетов тази разлика от над 10 хил. избиратели повече от броя на бюлетините ведно с 10% резерв (303706 - 293381 = 10325)? Какво се е случило за двата месеца от 30 април до 30 юни, за да изчезнат толкова хиляди варненци при споменатото месечно колебание на населението на общината около 100 човека?

Ами издъниха се. Весдесъщата досега изборна мафия се издъни, защото не знае да смята. Хитрата сврака с двата крака. Според закона, ако броят на коректните записи в подписката е над 1/20 (5%) от броя на гражданите с избирателни права в общината, постоянните комисии в общинския съвет и КМЕТЪТ са длъжни да обсъдят предложението за референдума и да представят официални СТАНОВИЩА. Това означава, че преди общинският съвет да вземе решение дали ще има референдум за съдбата на крайбрежната алея, по тази изключително болезнена тема ЩЕ СЕ ГОВОРИ и съдбата на крайбрежната зона ще трябва да бъде обсъдена официално от гледна точка на обществения интерес, а не на частния интерес на "Холдинг Варна" и ТИМ. Кое ще надделее, общественият интерес или безсилието на властта пред интереса на ТИМ? 

За съжаление, без дърветата бетонната стена на ската сега е най-грозното място във Варна. За още по-голямо съжаление, тази стена започва да става все по-популярна и като "стената на самоубийците". Дали варненци желаят предвидените в проекта „Алея първа“ хотели, 10 етажен "международен" конгресен център и огромно яхтено пристанище, т.е. дали проектът е в обществен или частен интерес, е ясно предварително. Ето защо „Холдинг Варна“ и ТИМ не искат референдум, нито дори да се споменава за това, а камо ли да се обсъжда публично от Общинския съвет и КМЕТА на Варна този изключително неудобен за всеки един от тях въпрос.

За който се затруднява да смята, признатите от ГРАО за коректни 14854 записи в подписката са точно 1/20 или 5% от 297080. Това означава, че ако избирателите са 303706, както твърди шефът на ГРАО, те ще са повече от 297080 и публично обсъждане няма да има, защото за 1/20 няма да достигат 332 подписа. Ако избирателите обаче са точно 297080 или по-малко, както е в действителност, тогава публично обсъждане трябва да има и ще има, защото изборната мафия се е издънила в изчисленията си за тотално прецакване на референдума с тези 332 подписа, които не са необходими.

Сега тя трябва да внимава да не се издъни втори път, защото инициативният комитет има всички шансове да докаже, че в действителност коректните записи не са 14854, а много повече и може да се стигне до произвеждане на референдума без специалното благоволение на общинския съвет и кмета на Варна, който и да е той. 

Всъщност интересните протоколи на ОИК за I и II тур на частичните избори за кмет на Варна плюс някои подписани лично от Иван Гетов документи може да доведат на ГРАО нов шеф, а на варненци нови частични избори за кмет, които да се проведат 2 в 1 с референдума за крайбрежната зона на Морската градина, за ужас на ТИМ.

ТИМ не са само Тихомир, Иво и Марин. ТИМ е олицетворение на мафиотските механизми, чрез които се управлява и ограбва българската държава.


Юлиян Чолаков
Инициативен комитет за произвеждане на местен референдум за Морската градина и крайбрежната зона на град Варна
13.09.2013 г. Забележка: Текстът е свободен за разпространение без или със съкращения. 


Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията - СОПА
Новина от Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията, СОПА
( http://sopa.bg/news.php?extend.175 )