Искане до Бойко Борисов и Симеон Дянков за държавните такси

Искане-сигнал от 30.01.2011 г. до министър-председателя и до Министерския съвет относно бездействието на министъра на финансите за определянето как се унищожават таксовите марки и в кои случаи таксите се събират в брой.
Тук е цитираното писмо изх. № У-ЗДОИ-8 /13.06.2007 г., с което МФ разполага служебно (виж още).


* * * * * * * * * * * * *

На вниманието на членовете на групата "Държавни такси и гербови марки" във "Фейсбук", на дежурните наблюдатели в МВР, МФ и МС и на всички гости:  


Бланка в RTF формат - за попълване във файла с възможност за творчески корекции 
Бланка в PDF формат - за попълване на ръка   


По същество това е официално оплакване до Бойко Борисов от Симеон Дянков и няма как да не стигне до ушите на двамата.

Бланката е предназначена да се попълни и изпрати до Министерството на финансите по е-поща на адрес hras@minfin.bg или с обикновена поща, като и в двата случая може на място в МФ или по телефона да се поиска входящият номер, с който искането-сигнал е регистрирано на основание чл.111 ал.2 от АПК - например на тел. 02/9859-2621, 02/9859-2634, 02/9859-2639 - Дирекция "Човешки ресурси и административно обслужване"

Юристите в МФ ще разгледат получените писма и ще ги препратят на МС. Юристите в МС ще разгледат писмата отново едно по едно, за да ни благодари накрая Соня Божикова за доверието, което уж сме оказали на министър-председателя. 

Ще има ли полза от такава привидно безсмислена офанзива? 

Непосредствената полза ще е, че писмата ни ще потеглят от МФ за МС със становището на министъра на финансите по проблема с банковата лакомия за преводи на такси, тъй като срещу неговото бездействие е оплакването и в него е топката. До този документ ще трябва да се доберем и да го направим публичен.  

Разбира се, дотогава умните глави в правителството и около правителството вече ще са обсъдили и решили как да постъпят. Но най-неуместно за рейтинга на премиера и заместника му би било те да се позоват на сегашната нормативна уредба, за да оправдаят бездействието си. Ами ако е лоша уредбата, да я поправят!
   
Затова е добре сега да подгреем МФ и МС с акции по гишетата и с писма, пък току виж това ги мотивира да решат проблема преди следващата ни стъпка - жалба по чл.257 от АПК до Върховния административен съд.   

  
Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията, СОПАПреглеждания днес: 1

Преглеждания общо: 3264

изпрати на приятел изглед за печат създай pdf с тази новина
Публикувано на 30.01.2011 - 18:14:14